Категорії
Свята й подарунки

Великодні кролики з лляних серветок для гостей

Серветки для гостей, складені у формі кролика, можуть стати чудовою прикрасою святкового столу на Великдень. До того ж, створити цей шедевр не так вже й складно. Єдине, хочу дати пораду: виберіть для цієї справи тонкі лляні або полотняні серветки, тому що з ними буде найпростіше працювати. І ще раджу потренуватися наперед.

Як скласти серветки у формі кролика на Великдень

Крок 1

Складіть накрохмалену серветку втричі так, щоб вийшов прямокутник. Якщо ваша серветка квадратна, складіть її навпіл, а потім ще раз навпіл, щоб прямокутник був досить довгим.

Крок 2

Зігніть прямокутник навпіл, щоб візуально розділити його на дві рівні частини, і загорніть верхні крайні куточки вниз, уздовж центральної складки.

Крок 3

Загніть вгору нижні куточки за намальованими лініями (на себе).

Крок 4

З’єднайте лівий та правий куточки вздовж центральної лінії.

Крок 5

Щоб отримати картинку вище, просто поверніть фігурку, отриману після 4 кроків, догори ногами, та тильною стороною до себе. Тепер складіть ромбик, що вийшов, уздовж горизонтальної пунктирної лінії.

Крок 6

Складіть правий і лівий кути в напрямку від себе і закріпіть їх у такому положенні, трохи засунувши один куточок в інший. Розправте вушка кролика та його «задок».

Ваш великодній кролик готовий!