Категорії
Подорожі Поради

Етапи працевлаштування за кордоном

працевлаштування за кордоном

Будь-яка робота в іншій країні передбачає непоганий заробіток. Та попри саме здійснення трудової діяльності є важливі моменти, про які варто знати ще до поїздки.
Визначення мети подорожі
Доступна робота за кордоном

Перед тим, як відправитися в іншу країну, важливо визначити основні цілі: заробити гроші, вивчити мову, налагодити контакти з іноземними підприємцями. Від мети значною мірою залежить пошук вакансій. Відштовхуючись від власних побажань, можна чітко спланувати подальше перебування за кордоном. Наприклад, для мігрантів без кваліфікації потрібно орієнтуватися на робітничу діяльність. Таким людям підходить робота в Польщі. Для низько кваліфікованої праці в цій країні, як правило, не потрібні вміння чи знання мови.

Для тих, хто хоче не лише заробити, але і удосконалити мовні навички, рекомендуються вакансії в сфері обслуговування.

Пошук роботодавця

Іноземного роботодавця можна знайти через посередників або пробувати шукати вакансії самостійно. В останньому випадку є ймовірність витратити багато часу і на знайти бажаної роботи. Тому значно зручніше скористатися послугами українських посередницьких фірм, які займаються працевлаштуванням наших громадян за межами України. У них завжди є повний перелік вакансій з умовами праці і вимогами до претендента. А саме головне, такі посередники працюють з багатьма країнами світу. В основному мігранту пропонується робота в Англії, Австрії, Швеції, Польщі, Бельгії, Данії, Ізраїлі, Німеччині.

Збір документів

Для працевлаштування за кордоном необхідно підготувати наступні документи:

1. Закордонний паспорт – повинен бути дійсним.

2. Робочу візу – дає право в’їхати з метою працевлаштуванняв країну, яка її видала.

3. Страховку.

4. В деяких країнах вимагаються сертифікати про щеплення.

Укладення трудового договору

У кожній країні світу відносини між роботодавцем і працівником регулюються трудовою угодою. Це найважливіший документ при працевлаштуванні, в якому фіксуються права і обов’язки обох сторін. Якщо в Україні трудовий договір швидше носить формальний характер, то у світі з його допомогою вирішуються серйозні питання.

Виплата зарплати

У більшості країн процес оплати праці відбувається за тією ж схемою, що і в Україні. Працівник отримує зарплату лише після виконання певного обсягу робіт або за певний час. Тільки в Україні розрахунок з працівником відбувається двічі на місяць, а в інших країнах прийнято платити зарплату однією сумою. Наприклад, робота в Німеччині оплачується 12 разів на рік. Але німецькі роботодавці часто платять преміальну 13-ту зарплату перед Різдвом або відпусткою.