Категорії
Подорожі

Збираємося в Карпати: одяг, взуття, що ще взяти з собою?

відпочинок в Карпатах

Скоро Новий Рік, а разом з ним і довгоочікувані свята. Ці вихідні дні можна провести по-різному, але, погодьтеся, приємніше за все – десь на схилах Карпат, катаючись на лижах чи сноуборді, а ввечері попиваючи гарячий глінтвейн в компанії друзів, ділячись своїми враженнями за день. Відправитися на відпочинок в Карпати хоча б на пару днів – це відмінна можливість відпочити, забути про проблеми, освіжитися і повернутися до роботи зі свіжими думками і новими планами на рік.

Збираючись на відпочинок в один з гірськолижних комплексів Карпат, будь то Буковель, Яремче або будь-яке інше місце, важливо правильно підібрати одяг, так як катання на схилах – це не тільки захоплююче, але і досить холодно, і часто травматично. Правильно підібраний одяг забезпечить вам тепло і максимальну свободу рухів для такого активного відпочинку, як катання на гірськолижних спусках. Краще брати якісний одяг, не намагаючись заощадити – від цього залежить не тільки комфорт, але ваше здоров’я і безпека. Все необхідне ви можете знайти в магазинах Terra incognita – це перевірений бренд, який випускає високоякісні речі та аксесуари для любителів активного відпочинку, в цих речах ви будете почуватися вільно і комфортно за любої погоди.

Що з речей брати з собою?

Цей список може трохи варіюватися в залежності від того, чи плануєте ви відпочинок на 2-3 дні, чи вирушаєте на 1-2 тижні. Але загалом він має виглядати приблизно так:

– Лижний костюм (якщо у вас такого немає, не пробуйте замінити його іншими речами, просто візьмете на місці на прокат);

– Термобілизна – це справжня знахідка, в ній ви будете почуватися комфортно, катаючись хоч весь день на схилі;

– Теплі светри – їх знадобиться мінімум 2-3 штуки: в одному кататися, другий, щоб можна було переодягнути відразу після катань, поки перший відправиться на батарею просихати, і третій – про всяк випадок;

– Теплі шкарпетки – їх теж варто брати хоча б пару пар, при цьому одну пару можна взяти махрову для катань, щоб у взутті залишалося трохи повітря – так тепліше, і вовняні на вечір, щоб відігріти ваші ніжки після активного дня;

– Шапка, широкий шарф – обов’язково, без них ви швидко замерзнете і переохолодитеся;

– Непромокальні рукавички;

– Непромокаюче зручне взуття, краще перевіреного якісного бренду – після покатушок або в перерві вам все-одно захочеться прогулятися, а хороше взуття збереже ваші ноги в теплі.

Що ще стане в нагоді?

Ми вже говорили про те, що гірськолижний відпочинок – це не тільки задоволення, але і велика ймовірність травм і переохолодження. Щоб відпочинок пройшов на ура, не полінуйтеся і візьміть з собою:

– Мазі від травм, ударів і розтягнень (без падінь обійтися практично неможливо);

– Знеболюючі;

– Лейкопластир, еластичний і стерильний бинт;

– Жарознижуючий, противірусний, протизапальний, плюс засоби від кашлю і нежиті;

– І стандартний набір аптечки, який ви берете з собою: з активованим вугіллям, таблетками від розладу шлунку і особистими препаратами, які можуть вам знадобитися.

Також, з огляду на те, що в горах повітря більш вологе і холодне, не забудьте взяти з собою дуже жирний крем або вазелін для захисту шкіри. Наносити їх варто не менше, ніж за 30 хвилин до виходу, інакше можна отримати і зворотний результат. Також не завадить і добре зволожуюча гігієнічна помада – вона збереже красу ваших губ.

І звичайно, не забудьте взяти з собою фотоапарат – масу крутих і веселих фото на пам’ять вам буде забезпечено.

Приємного відпочинку!