Категорії
Зачіски, макіяж, манікюр

Що таке шлейф аромату і як вибрати шлейфові парфуми?

Чи траплялося з вами таке, що ви купуєте новий парфум, але ніхто цього не помічає? Мало того, ви й самі не надто відчуваєте цей аромат. На це є причини. Але буває ситуація протилежна: ви задоволені своїм ароматом, і оточуючі на вас постійно обертаються (головне, щоб носи не морщили). Це і є шлейф аромату – він тримається навіть після того, як ви пройшли.

Що таке “шлейф аромату”?

Подібно до того, як корабель залишає за собою слід на воді, людина може залишати за собою шлейф аромату, який відчуватимуть люди. Це робить вашу присутність помітнішою, вносить інтригу: «Хто ця жінка?». А якщо, до того ж, у вас є свій аромат, яким ви користуєтеся постійно, його шлейф стане своєрідною візитною карткою.

Проте пам’ятайте: ця “магія” працює лише тоді, коли шлейфові парфуми підібрані правильно. Ви не хочете бути непомітною, але заповнювати всю кімнату ароматом так, щоб іншим не було чим дихати – це набагато гірше!

Як пахнути привабливо, а не нав’язливо?

По-перше, якщо ви хочете, щоб шлейфові парфуми були менш насиченими, робіть вибір на користь туалетної, а не парфумованої води. І навпаки, якщо туалетна вода залишає слабкий шлейф, спробуйте парфумовану. Загалом, чим менше спирту буде в ароматі по відношенню до ароматичних олій, тим більш насиченим буде шлейф.

По-друге, врахуйте, що стійкість парфумерії немає нічого спільного з її шлейфом. Так, аромат може залишати довгий шлейф, але відразу зникати (як більшість яскравих цитрусових одеколонів). Або мускусний аромат може бути дуже стійким, але «триматися близько до шкіри».

Простий спосіб перевірити шлейф вашого аромату

Вибираючи шлейфові парфуми, вам потрібно вибрати не надто сильний аромат, але й не надто слабкий. Щоб перевірити це, розпорошіть парфуми в чистій порожній кімнаті і закрийте двері. Через 10 хвилин відкрийте двері та понюхайте повітря – так ви дізнаєтеся, чи не надто сильний чи слабкий парфум ви вибрали.

А як можна посилити шлейф аромату?

Щоб посилити шлейф аромату, нанесіть парфум на предмет одягу, шкіряний браслет або вовняний шарф. Тільки зважте, що цей аромат буде з вами довго. Щоб аромат не втрачав свого шлейфу при нанесенні на шкіру, вибирайте парфумерію з компонентами, які не «поглинаються» нею, як пачулі, карамельні та ванільні нотки, ягідні, динні та ін. Тільки наносити їх потрібно обережно, щоб у жодному разі не переборщити.

А якщо ви помітили, що ваш шлейф відчувається дуже сильно, змочіть ватку спиртом і протріть ділянку шкіри, на яку ви нанесли дуже багато парфуму. Повірте, за це чоловіки, які знаходяться з вами поряд, скажуть вам «дякую».