Категорії
Мода і стиль

Як зробити сукню менш нарядною: створюємо повсякденні образи

Сукні – один із найуніверсальніших предметів жіночого гардеробу. Адже з ними можна створювати і нарядні, і повсякденні образи. Тим не менш, не кожна модниця наважується носити сукні у повсякденному житті через побоювання виглядати недоречно нарядно на роботі чи в інших справах. Вирішити цю проблему та носити улюблені сукні у casual образах вам допоможуть наші поради!

 

Робимо сукню менш нарядною за допомогою інших речей

Накиньте повсякденну курточку

Це може бути улюблений бомбер, джинсова чи шкіряна курточка. Підберіть її так, щоб вона створювала за стилем контраст із сукнею, і ви отримаєте стильний casual look. Ви можете одягти куртку як завжди або накинути на плечі (одне плече).

Одягніть просту футболку під сарафан

Щоб зробити відкритий сарафанчик актуальним для роботи та інших повсякденних ситуацій, одягніть під нього блузу, водолазку або футболку. Для стриманого образу ці речі краще вибирати однотонні, а для сміливіших і грайливіших – можна поекспериментувати з принтами.

Одягніть сукню під піджак

Якщо ви хочете, щоб святкова сукня (наприклад, атласна або в паєтках) виглядала не так яскраво, одягніть зверху піджак темного кольору (краще чорний або синій). В іншому дотримуйтесь простоти – балетки, акуратна біжутерія, непомітна сумочка.

Одягніть на сукню светр

Завдяки одягненому светру сукня буде вже виглядати, як спідниця, що одразу зробить її менш нарядною. Вибирайте светр, довжина якого дістає хоча б до талії, щоб створювався цей ефект спідниці.

Одягніть легінси під сукню

Одягайте легінси під легку сукню, щоб зробити її доречним у більш прохолодний сезон. Крім того, легкі сукні (як, наприклад, шифонові) виглядатимуть у поєднанні з легінсами менш нарядно. Вибирайте темні легінси (чорні, темно-сірі, сині) та доповнюйте образ аксесуарами для прохолодної погоди (шарф, светр або курточка на сукні, закрите взуття).

Робимо сукню менш нарядною за допомогою взуття

Кросівки – для образів у стилі спорт, спортивний шик, athleisure

Якщо ви вирушаєте на прогулянку або у повсякденних справах, вашим ніжкам нема чого страждати. Ви можете скомбінувати улюблену сукню з класичними кросівками та створити дуже стильний casual образ. Щоб зробити look ще виразнішим, обирайте спортивне взуття, що контрастує за стилем із сукнею.

Сандалії – для образів у стилі бохо

Сукні максі виглядають дуже елегантно. Щоб виглядати в такому вбранні «повсякденно», носіть улюблені сукні в підлогу з босоніжками на плоскій підошві. Такий образ вдало доповнить солом’яний капелюшок.

Оксфорди – для більш маскулінних образів

Жіночу сукню можна чудово обіграти за допомогою оксфордів – таке поєднання жіночності та маскулінності виглядає дуже стильно. Класичні темні оксфорди виглядатимуть різкіше і ефектніше, в той час як таке взуття в м’яких відтінках все ж таки виглядатиме по-дівочому.

Ботильйони з довгою сукнею – коли на вулиці холодно

Ботильйони – мабуть, найуніверсальніше взуття для casual образів. Скомбінуйте їх із сукнею міді, поділ якої закінчується між колінами та щиколотками. Це приверне увагу до нижньої частини вашого образу і відверне від того, що сукня виглядає нарядно.

Високі чобітки – щоб прикрити ноги

Високі чобітки зроблять сукню вище колін не такою сміливою, тому що прикриють ніжки. Підбирайте взуття під сукню так, щоб між верхом чобіт і подолом спідниці залишався просвіт у 2-3 см. Якщо цей просвіт буде відсутній, це буде безглуздо. А якщо ви хочете зробити свій образ ще скромнішим і стриманішим, одягніть щільні, непрозорі колготки.

Робимо сукню менш нарядною за допомогою аксесуарів

Акуратна біжутерія – щоб зробити образ менш яскравим

Вибирайте біжутерію з натурального необробленого каменю чи дерева для образів у стилі бохо або металеві сережки та кільця без каміння, якщо хочете одягнутися у стилі casual. З такими прикрасами ваша сукня не виглядатиме надто нарядною.

Легкий шарфик – щоб прикрити декольте

Виберіть легкий шарфик у гарному кольорі або з ефектним принтом і накиньте його, щоб додатково прикрити декольте та плечі. Найбільш вдало в цьому випадку виглядатиме шарф, обгорнутий навколо шиї, коли його кінці звисають спереду з боків, або накинутий, як шаль.

Casual сумочка, щоб загалом образ виглядав повсякденно

До сукні оберіть міський рюкзачок, бананку, клатч з прикольним принтом або сумочку на пояс. Можна взяти і звичайну сумку, але з яскравим, не класичним забарвленням, щоб зробити образ менш елегантним та нарядним. Не соромтеся вибирати сумочку в незвичайних матеріалах та текстурах: тряпчану, вовняну або навіть плетену.

Загалом, просто відмовтеся від класичних шкіряних та замшевих сумок, оскільки вони виглядають дорожчими і, відповідно, роблять образ більш нарядним.