Категорії
Мода і стиль

10 порад для створення стильного гардеробу, яким ви будете задоволені

Як купувати менше, краще і виглядати стильніше

Останні роки змусили нас по-іншому підійти до процесу шопінгу та формування свого гардеробу. І в той час, як одні виглядають дуже стильно, іншим це вдається насилу. Насправді ці зміни дають нам можливість переосмислити свій підхід до вибору одягу і створити той гардероб, про який ми завжди мріяли – простий, універсальний, комфортний і, звичайно ж, стильний.

Як створити стильний гардероб, яким ви будете задоволені?

  1. Не купуйте річ лише на одну подію

Всі ми цим грішимо – готуючись до важливої події, купуємо під неї вбрання. Але часто ці речі потім роками чекають наступного приводу «вийти у світ». Щоб такого не траплялося, постарайтеся зібрати капсульний гардероб з кількох речей, які можна комбінувати з базовими або по-різному поєднувати між собою.

Віддаючи перевагу мінімалістичним і класичним речам, ви зможете носити їх на формальні заходи не один рік. А підбираючи різне взуття та аксесуари, у тих же речах ви завжди виглядатимете по-новому.

  1. Не купуйте та не зберігайте те, що не сидить добре

Багато хто зберігає речі, які вже не підходять, сподіваючись, що одного разу їх знову можна буде одягнути. А дехто й купує одяг на розмір менше, щоб стимулювати себе схуднути та носити обновку. Насправді рідко трапляються ситуації, коли такі речі знову починають носитися. Як правило, вони лише забивають гардероб. Будьте чесні з собою та очистіть шафу від одягу, який більше вам не підходить.

  1. Не купуйте та не зберігайте те, що вам не личить

Також деякі з нас бережуть речі, які (ми знаємо) нам не личать. Іноді це може бути імпульсивна покупка через поточний тренд чи настрій, а іноді річ так подобається, що ми купуємо її, хоч вона і не зовсім підходить, сподіваючись, що придумаємо, як її носити. Але! Якщо в цьому одязі ви не почуваєтеся впевнено, відчуваєте дискомфорт або сумніви з приводу своєї зовнішності, її час комусь віддати.

  1. Не купуйте речі лише тому, що на них дуже вигідна ціна

Усі ми ведемося на великі знижки та можемо купувати те, що нам не потрібно. У результаті ці речі також безглуздо наповнюють наш гардероб, займаючи місце і не несучи особливої користі. Тому не варто купувати одяг тільки тому, що ціна на нього дуже вигідна (хоч як би дешево він не коштував) – якщо ви не будете носити річ, ви дарма витратите навіть ці невеликі гроші.

  1. Коли щось купуєте, позбавляйтеся чогось

Відмінне правило, щоб не накопичувати мотлох у гардеробі – позбавлятися однієї старої речі, купуючи одну нову. Продавайте, віддавайте на благодійність, але не накопичуйте. Це допоможе утримувати гардероб в оптимальному обсязі та в порядку, а кожна річ у ньому вам подобатиметься і дійсно личитиме. Але пам’ятайте: не купуйте річ, якщо ви у ній не впевнені на 100%.

  1. Обмінюйтесь одягом із найстильнішими подружками

Найпростіший спосіб зробити так, щоб гардероб не приїдався – це обмінюватися речами з друзями. Це не обов’язково має бути одяг, який ви носите зараз. Зберіть речі, які ви не одягали давно, і влаштуйте вечірку дрес-кросинг із подругами. Одна своя річ змінюється на чужу – таким чином ніхто не буде обділений.

  1. Не ходіть по магазинах спонтанно

Іноді, коли ми ніби заходимо в глухий кут з персональним стилем, нам хочеться повного оновлення гардеробу. І якщо є така нагода, ми вирушаємо на шопінг. Купуємо все нове, модне і красиве, але й незабаром після цього з’являються ті ж самі проблеми – “все набридло” і “одягти все одно нічого”.

Щоб цього уникнути, цілий рік стежте за своїм гардеробом і наголошуйте, яких речей у ньому не вистачає. Думайте про це як про постійний процес вдосконалення, а не як про рутину кожні кілька місяців. Якщо ви купуватимете одну річ раз на місяць-два, замість того щоб влаштовувати глобальний шопінг пару разів на рік, ви зможете створити стильніший, актуальніший і функціональніший гардероб.

  1. Намагайтеся відкривати для себе нові бренди

Ще одна причина, чому нам набридає наш гардероб, чому ми ніби заходимо в глухий кут, плануючи свій стиль – це прихильність до звичних магазинів. У цьому плані вам варто вийти із зони комфорту, адже зараз так багато нових хороших брендів! Від дизайнерських лейблів до доступніших мас-маркетів виробників – намагайтеся шукати обновки в нових місцях.

  1. Приймайте складні рішення

Нікому не подобається викидати речі. А з одягом ще й можуть бути пов’язані чудові спогади, тому розлучатися з ним іноді ще складніше. Але й зберігати все – не вихід. Щоб гардероб залишався невеликим і максимально функціональним, вам потрібно навчитися приймати складне рішення позбавитися того, що ви вже не носите. Якщо з річчю розлучитися так складно, залиште її на випробувальний термін на півроку і подивіться, скільки разів ви її одягнете. Тоді вибір буде очевидним.

  1. Не варто недооцінювати ідею капсульного гардеробу

Щоб бути по-справжньому стильною людиною, вам не потрібен величезний гардероб дорогих дизайнерських речей. Щоб виглядати добре, багато не треба; головне – вибирайте речі обдумано. Купуйте те, що вам дійсно личить, те, в чому вам комфортно, і те, що поєднується з максимальною кількістю речей вашого гардеробу. Таким чином ви зможете зібрати стильний гардероб навіть із 15 предметів одягу.

Стильний гардероб не обов’язково має бути великим чи дорогим. Набагато важливіше вибирати речі з розумом та підтримувати порядок у шафі. Створіть свою безпрограшну капсулу, потім регулярно поповнюйте її обновками. Так вам завжди буде, що одягнути, щоб виглядати стильно і почуватися впевнено.