Категорії
Поради

Який матрац підійде вам, залежно від улюбленої пози сну?

Намагатися виспатися на матраці, який не підходить для вашої улюбленої пози сну – марно. Яким би якісним і новим він не був, якщо він не підходить вашому стилю нічного відпочинку, ви навряд чи зможете відчувати себе бадьоро вранці. То як же вибрати матрац, який буде підходити вам, залежно від того, як ви звикли спати?

Всупереч помилці багатьох, ортопедичний матрац не вирішує всіх проблем. А вірніше, не всі вони підходять кожному, і вибирати їх потрібно в залежності від наявних проблем зі здоров’ям і бажаної пози сну. Так, в на сайті eco-mebli.net ортопедичні матраци представлені у величезному асортименті, а багато хто з них зараз – ще й зі знижками. Але щоб матрац дійсно радував вас довгі роки комфортним і здоровим сном, скористайтеся рекомендаціями консультантів магазину «Еко-Меблі» при виборі такої обновки.

Як вибрати матрац, в залежності від улюбленої пози сну?

Якщо ви любите спати на боці

Наповнювач матраца: Піна з ефектом пам’яті, латекс

Рівень жорсткості: Середній або м’якше середнього

Чому це спрацює: Незважаючи на те, що більшість матраців підходить для сну на боці, вироби з пінки з ефектом пам’яті і латексу найкращим чином вирівнюють хребет під час сну в такій позі. Вони забезпечують підтримку, а також амортизацію таким точкам тиску, як стегна і плечі. Для оптимальної комбінації підтримки і м’якості зверніть увагу на матраци з середнім і м’якшим за середній ступенем жорсткості.

Якщо ви любите спати на животі

Наповнювач матраца: Піна з ефектом пам’яті, пружинні, гібридні матраци

Рівень жорсткості: Жорсткий

Чому це спрацює: Якщо ви любите спати на животі, жорсткість матраца – найважливіший фактор, який ви повинні враховувати при його виборі. Вам підійдуть і пружини, і пінка з ефектом пам’яті, і гібридний матрац, головне – щоб він був жорстким. Тільки в цьому випадку ваша спина не буде прогинатися під час сну, а на ранок не буде болю у спині і скутості.

Якщо ви любите спати на спині

Наповнювач матраца: Піна з ефектом пам’яті, латекс

Рівень жорсткості: Від середнього до помірно жорсткого

Чому це спрацює: Як і у випадку зі сном на боці, матрац повинен повторювати контури тіла і, тим не менш, забезпечувати підтримку спині. Вам важливо вибрати середній або злегка жорсткий матрац, так як на м’якій поверхні спина буде прогинатися, а на жорсткій тиск на деякі області тіла буде занадто сильним.

Якщо ви любите спати по-різному

Наповнювач матраца: Гібридний

Рівень жорсткості: Середній

Чому це спрацює: Якщо ви вночі часто змінюєте позу сну, найкращим вибором для вас стануть гібридні матраци з пружинами і пінкою з ефектом пам’яті. Такі матраци будуть не надто жорсткими для сну на боці, але і не дуже м’якими для того, щоб спати на животі. Такі комбіновані вироби створять оптимальні умови для комфортного відпочинку в будь-якій позі.